söndag 25 mars 2012

Igår firade elva månaders stort!

ÅÅÅH, är fortfarande så himla glad! Dagen igår vad LOVELY! Vi gick upp och jag duschade, vi fixade oss så söta så! ;)

Ozzy skulle till stan så han körde oss till Hötorget. Vi käkade på Sawadee, asiatmat. Nomnomnom! Sen började vi gå mot spårvagnen som var avstängd, så vi gick till Nybroplan för att åka därifrån. Vi gick av vid Grönan och gick till Skansen. Vi tänkte ju gå till Auqaria men planerna ändrades lite! Så in på Skansen blev det. SÅ HIMLA MYSIGT! Vädret var ju lovely och så många söta djur. En utter var fett cool! Sen så älskade jag vargarna, för guess what!? Det är mitt favoritdjur!

Innan vi gick in där så hade vi köpt lite godis som "färdmat" därinne. Hur som helst, så gick man ganska mycket. För vi chansade mest i början, sen kollade vi upp lite på kartan. Vi kollade iallafall på "Nordiska djur" som de har. Alltså de hade viltsvinsungar som bara var typ 1-2 veckor gamla. SÅ FREAKING SÖTA! Vi chillade fett mycket, solen var framme och stämingen var skön! Sen gick vi förbi några typiska bondgårdsdjur typ. Hahah! :)

Vi bestämde oss för att börja leta efter Skansen-akvariumet när vi var klara efter några timmar. Men då kom vi förbi typ ett litet bageri, så gulligt! Allt är ju gammeldags och typiskt svenskt från förr ju! Så vi delade på någon blåbärsbulle, gick sen in i någon stuga med småcoola saker. Sen det bästa, typ ett glasbruk! Vi köpte ett varsitt "lyckomynt" i glas typ. Fina!

Vi vandrade vidare och hittade till slut Skansen-akvariumet. Också helt lovely! Så söta små och stora apor! Lemurerna var ju awesome! En hade rymt, stackarn! Blev ju typ panikslagen när den inte kunde komma in till sina polare igen. Men det fixade personalen! YEAAAH!

Sen glodde vi på fiskar, ormar, grodor och rockor. Samt någon liten haj och ett par krokodiler! Krokodilungarna var jättesmå och jättesöta!<3

Sist var det lite spindlar, uscha! </3 Mitt hatdjur typ.

Sen tänkte vi att vi skulle äta på en fin restaurang, like a lady and like a sir! ;)
Vi drog runt lite i Odenplan men hittade inget som vi verkligen fastnade för! Erik ringde Åke som sa att vi skulle ta oss till ett ställe på Sveavägen. Så vi drog till Hötorget, kom till korsningen men råkade gå fel! Svängde ner vid Kungsgatan istället för Sveavägen. Så vi gick mot Svampen och Stureplan. Så hardcore och bratiga var vi! Vi hittade i allafall ett heeelt lovely place! Hette Sogni och maten var underbar! :D

Vi båda tog pepparstek med någon cool ugnsstekt potatis typ. Pepparsås och "Herr kuverts"! ;)
Hahah tycker det låter så när man säger det, har en fett skum stavning så langar en bild. Sjukt gott i allafall!



Dyrt och fint, hahah. Kändes awesome! Sedan så gick vi runt lite innan vi gick upp längs Kungsgatan igen. Vi satte oss på ett Waynes som hade öppet till 24. Nice! Vi fikade lite och det var ju mysigt. Vi rullade mot Kungsträdgården och bara softade. Också sjukt mys! Klockan tickade på och var över nio så vi tänkte att det kanske var dags att dra hem. Sagt och gjort! ;)

Hemma hade mor och Ozzy två gäster som var trevliga, vi la oss runt tolv. Sjukt trötta var vi också, haha. :)                                                                                                                                                   

Aja, hoppas inlägget inte blev för långt. Ville bara berätta om min underbara dag! Puss puss!

1 kommentar: